05 Mart 2008

Cadı'nın ağacındaki 7 büyük elma

Kaptanın seyir defteri tiftik yılı 2008. Günler geçtikçe dışarıdan gelen seslerden korkmaya başladım. Kedilerle aramda olan ilişki giderek kötüye gidiyor. "Küresel ısınmadan olsa gerek" diyerek kendimi avuturkene dışarıdan gelen sesler hiçte avunmama yardımcı olmuyor. Maltepe'nin kedilerinde bir sorun var... Aynen yeni türeyen bir kız türü gibi...

Nedir bunların olayları diye soracak olursanız kısaca anlatayım. Hastalarımızın özelliklerini sıralarsak; Zeka; hatrı sayılır derece de zekaları gelişmiştir bu türün, tikky kızların aksine beyinlerini mantıklı bir biçimde kullanmaya yönelmişlerdir. Dış görünüş; bu konuda da gayet evrimleşmişler. Bildiğin güzeller yani ama onlarınki marka bağımlılığı olan sadece ithalata katkı sağlan bir güzellik değil hem de. Boy; genelde kısalar (şaka canım şaka).

"Eee ne alıp veremediğin var bu tür kızlarla?" derseniz. Şimdilik yok. Aslında bu tür kızlardan bir erkek olarak alabileceğiniz çok fazla şey yok. Nasıl yani? Şöyle yani. Bu kızlar kendilerine bir erkeği aşık etmek için her türlü silaha sahip oldukları halde nedense aşka küsler."Eee bundan sana ne?" derseniz şimdilik "bana ne" cidden de, yani şanslıyım ki bu türden birisine aşık olmadım. Şimdilik...

Genel olarak böyle olmaların sebebi ilk aşklarında giden kötü gelişmelerden kaynaklanıyor. Bu arkadaşlar bu yaşanan ilk aşk vakasından sonra aşka inançlarını kaybediyorlar. Genelde 3 tür bunlar. 3 tür ilk ikisinin karışı gibi bir şey.

Şimdi iki farklı türünü inceleyelim bunları. Birincisi; insanlar yaşamak veya mutlu olmak için karşı cinsten biri tarafından sevilmek ister. Yani matematiksel olarak ele alırsak belli bir miktarda sevgi pointine ihtiyaçları vardır. Normal insanların (arkadaşlar, aile fertleri vb) sevgi pointleri 1 ile çarparkene. Sevgilin ki 7 ile çarpılıyor. Yani kısaca sevdiğiniz insanın size verebileceği mutluluk 7 kat daha fazla (extralar hariç). Tamam, şimdi denklemden sevgiliyi kaldıralım. Eee sevgi pointe ihtiyacımız var bunun nasıl karşılayacağız ki? Şöyle ki; eğer arkadaşlarınıza daha yakın davranırsanız bu gerekli pointleri onlardan sömürebilirsiniz. Bunun sonucu olarak ise karşı cinsten yakın arkadaşlarınız sizin sevgi point sömürmenizi yanlış anlayacak ve ister istemez size karşı duygu beslemeye başlayacaktır. Ha ama siz aşka küstünüz. Karşı cinsten arkadaşınız babalara geldi yani...

İkinci tür biraz daha karmaşık. Bu arkadaşların Armor Pointleride yüksek ve daha kendilerini bilir biçimde davranıyorlar. Bunlar arkadaş çevrelerindeki insanlardan fazladan sevgi point sömürmek yerine arkadaş çevrelerini genişletiyorlar; böylece daha fazla kişiden normal miktar sevgi point ile açığı kapatıyorlar. Ha bunun sorunu ne? Siz bu arkadaşları yakın arkadaşınız sanarken öyle bir hareket geliyor ki başınıza, kendinizi bok gibi hissetmeye başlıyorsunuz. Siz onu yakın arkadaşınız sanıyorsunuz ama onun sevgi point sağladı pek çok insandan sadece birisiniz. Ha bunlar armorlarının gücü sayesinde dışarıdan aşık olanlarla fazla uğraşmıyorlar ama es kaza denk gelirseniz baya aşalanmaya hazır olmanız gerekir.

Bunun dışında bide bunların "Hibrit" modeli var ki; oy oy oy ona hiç girmeyelim...

Bu türün çaresi var mıdır derseniz? Var, birinin çıkıpta bunları kafalarına balyoz indirmişcesine aşık etmeleri. Lakin ulaşılması daha kolay ve güzel kızlar olduğundan bu potansiyel "kabuk kırıcılar" pek ilgilenmiyor bu arkadaşlarla.

Bu şekilde bu "popom" dışında başka hiçbir şeye dayanmayan makalemi bitirirken kediler hala beni korkutmakta, ama onlara helal olsun sevmek ve sevilmekten kaçmıyorlar en azından.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

BEYOĞLU EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE VE BEYOĞLU SAVCILIĞI'NA;
BU BLOG SAYFASINI AÇAN ŞAHISIN GERÇEK KİMLİĞİNİ BİLİYORUM. TEK AMACI; İSMİM HAKKINDA GÜLÜNÇ İMALARLA KARALAMA YAPMAYA ÇALIŞMAK VE ŞAHSIMI YIPRATMAKTIR. FACEBOOK'TA DA NEREDEYSE HER HAFTA ONLARCA İĞRENÇ PORNOGRAFİK İÇERİKLİ SAHTE KİMLİKLERLE ARKADAŞ LİSTESİ OLUŞTURARAK AYNI FİİLİ GERÇEKLEŞTİRMEKTEDİR. FACEBOOK'LA İLETİŞİM KURDUĞUNUZ TAKDİRDE SİZE, GEREKEN ENFORMASYONU SAĞLAYACAKLARDIR. DAHA ÖNCE, 2007 HAZİRAN'DA DA İKİ AYRI SİTEYE BENİ ÜSTELİK BİR VESİKALIK FOTOĞRAFIMIN FOTOKOPİSİNİ VE SOYİSMİMİ DE KULLANARAK İĞRENÇ VE GÜLÜNÇ BİR İÇERİKLE ÜYE YAPMIŞTIR, YAŞADIĞIM ÜZÜNTÜ VE PANİKLE YAPTIĞIM YAZIŞMALAR SONUCU SÖZKONUSU ÜYELİKLER İPTAL EDİLMİŞ, HATTA BU İKİ SİTEDEN BİRİ, SÖZKONUSU ÜYELİK OLUŞTURULURKEN KULLANILAN E.POSTA ADRESİNİ, ŞİFREYİ VE IP NUMARASINI DA TARAFIMA GÖNDERMİŞTİR, DAVA AÇABİLMEM İÇİN, İŞLENEN SUÇ YAYIN HALİNDEYKEN NOTERE ONAYLATMAM GEREKTİĞİNİ DE BELİRTEREK. BU SUÇU İŞLEYEN ŞAHIS, BU OLAYIN HEMEN AKABİNDE BENİM TAM İSMİMLE AÇMIŞ OLDUĞU BİR E.POSTA ADRESİNDEN ''daha onlarca site var, hangi birini kaldırtacaksın...'' DİYEREK ÜSTÜNE ÜSTLÜK BİR DE BENİ TEHDİT ETMEYE KALKIŞMIŞTIR.
BU ŞAHISLA 2003 YILINDA KISA SÜRELİ BİR ARKADAŞLIĞIM OLMUŞ, EVLENME VAADİNE RAĞMEN KENDİSİYLE BİRLİKTE OLMADIĞIM İÇİN BANA DÜŞMAN OLMUŞTUR. KENDİSİ 2005'TE BAŞKA BİRİYLE EVLENMİŞ OLMASINA RAĞMEN, BENİ TELEFONLA RAHATSIZ ETMEYE VE BİRLİKTELİK TEKLİF ETMEYE DEVAM ETMİŞTİR. SABIRLA SESSİZLİĞİMİ KORUMAMA VE HEP ILIMLI DÜŞÜNMEYE ÇALIŞMAMA RAĞMEN,INTERNETTE ONLARCA AYRI SİTEDE -İKİ İSİMLİ OLMAMI ALEYHİME KULLANARAK- TÜRLÜ TÜRLÜ SAHTE ÜYELİKLER AÇMIŞ, KOMİK(!) ŞİİRLER YAZMIŞ, ŞEYTANIN BİLE AKLINA, HAYALİNE GELMEYECEK YÖNTEMLERLE BENİM ÖFKEYE KAPILIP KARŞI SALDIRIYA GEÇMEM İÇİN TAHRİK ETMEYE ÇALIŞMAKTADIR.
BU KİŞİNİN, ESKİ KARISI VE BİRKAÇ KİŞİ İLE DAHA, INTERNETTE ALENİ BİR BİÇİMDE AKLA HAYALE GELMEYECEK DENLİ KEPAZELİKLER YAŞAMIŞ OLMASINA RAĞMEN, HALA BU DENLİ FÜTURSUZCA İNSANLARLA UĞRAŞMAYA DEVAM ETMESİ; İNSANIN AKLINA ÜLKEMİZDE İŞLENEN INTERNET SUÇLARINA VERİLEN CEZALARIN YETERİNCE CAYDIRICI OLMADIĞI DÜŞÜNCESİNİ GETİRMEKTETİR VE BU NEDENLE, İNSANA EN BAŞINDAN AĞIR BİR ÜMİTSİZLİK VE MAĞDURİYET DUYGUSU YAŞATMAKTADIR. EĞER BU YAZDIKLARIMI OKUYACAK VE BANA YARDIM EDEBİLECEK BİRİ SESİMİ DUYARSA ONA MİNNETTAR KALACAĞIM. SAYGILARIMLA.