15 Mart 2008

Görmek yada görmemek... veya doğru yerden görmek

Şimdi efendim 12 mart Çarşamba günü geçirdiğim ufak bir kaza sonucu çok sevdiğim, kalbimde çok büyük bir yer kaplayan %40 inceltilmiş, organik, antirefru sağ gözlük camım sizlere ömür bana ziyan bir biçimde hakkın rahmetine kavuşmuştu. Sonuçta 5.00 numaralı, bonus olarak da Astigmat denilen atsan atılmaz satsan satılmaz miyopluğum dolayısı ile tabiri caiz ise hiçbir dışkıyı göremeyem gözlerimle ile başbaşa kalmış idim. Neyse bir şekilde eve varıldı (Cem Beye üstün yelkenli kullanma başarısı için tebrik etmekteyim). Eski gözlükleri karıştırıp 4 sene önceki 2.75 numaralı %30 inceltilmiş gözlüklerimi taktım... Taktım takmasına da... takmaz olaydım.

Ondan sonraki günler zaten bir fiyasko idi sanki. Hiç kimseyi göremiyorum, tahta anlaşılmıyor; ya bırakalım şimdi tahtayıda önümden dünya güzeli geçse anlamayacağım (Ulan tut ki gerçek aşkı kaçırdım bu yüzden... Uluççç kafanaaaa :p) ki dünya güzeli olmasına da gerek yok şu anki gidişatımı ele alırsak (2.ci ilede yetiniriz canım). Neyse Babamın gayreti sayesinde hemen perşembe günü doktora gidildi, cuam günüde gözlükcüye ve gün itibari ile de yeni camlarıma (%40 inceltilmiş, organik, antirefru. Şimşek Optik ve Serkan abiye sevgiler) kavuştum. Peki asıl konu ne derseniz hemen gireyim efenim.

Cuma saat 17 sularında vapura binmiş dışarda oturupta vapurun kalmasını bekliyordum. Herkes bilirki iskelede martılar vardır uçar falan. Hiçte dikkat etmeyiz ne dönüyor diye, arada eğlence olsun diye kimisi simit falana atarda onalrda sıkılır yarısında kendileri yer, kısa tanımla obur dallama diyoruz onlara. O görmez gözlerim ile biraz kısarak kuşlara baktım. Bilindiğinin aksine martı ve güvercin dışında adını bilmediğim 4 kuş türü daha vardı. Ulan onlar hep mi ordaydı yoksa bir şansmı derken, o akşam elli bin kere gidip geldiğim yollarda pek çok farklı şeyin olduğunu farkettim. Hani derler ya "İstanbul bir başkadır", biz istanbullulara kandırmaca gelir. Harbiden de doğru ama görmesini bilene...

Başla bir ton şey farkettim. Misal odam harbiden çok dağınıkmış (ama bu beni onu toplamaya itti mi? Yooo.). Köşede ki gözlükcüde çalışan kız harbiden de çok güzelmiş (olum eftal iyice abazalığa vurmaya başladın aman dikkat.). İlhan İrem ölmemiş yaşıyormuş (euhe bizim tayfaya sevgilerle). Kısacası baktığım pek çok şeye bakmıyor muşum (diğerlerini sallada gözlükçüdeki kıza ve ilhan ireme ayıp oldu bak).

Şimdi tutupta "Heyo genç millet, biz geleceğiyiz buraların biz aslanız biz kaplanız hayata karşı daha açık gözlerle baklamalı daha çok yargılamalıyız yuppi" tarzı bir tepki vermeyeceğim. Neden derseniz?
Birincisi ailenizin kahramanı değilim ben.
İkincisi millet gözünü açarsa gözlükçüdeki kızı kapabilirler.
Üçüncüsü bir insan poposundan görmek istedikten sonra onu istesende gözlerinden görmeye zorlayamazsın (deneyim konuşuyor evet.).

Şimdi gözlüklerime kavuştum ne kaldı aklımda derseniz? Gözlükçü kız derim (yarın ben bi burun tutacaklarını değiştirmeye gidem...) Yeniden göremeyi kesecem (kızları değil. Alo.). Çünkü bazı şeyleri görmekte insan zorlanmadığı sürece görmemeye devam edeceklerdir. İstanbul bir başkadır evet. Başka bakmasını bilenlere...

5 yorum:

Ömer Faruk ÖZDEMİR dedi ki...

Mir Senarious bak resmi konuşuyorum dikkat etttiysen benimde gözlükler kırıldıda neredeydi sizin şu gözlükçü??? :)

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Benim de gözlüklerin camının değişmesi lazım. Ben hallederim senin gözlüğü Ömer. Arkadaşlık öldü mü?

Eftal burun tutacağını da yaptırırım ben bu arada. 1 taşla 3 kuş vurmuş olucaz.

Ömer Faruk ÖZDEMİR dedi ki...

yok yok zorlama sövmiyecem :P

Unknown dedi ki...

BEYOĞLU EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE VE BEYOĞLU SAVCILIĞI'NA;
BU BLOG SAYFASINI AÇAN ŞAHISIN GERÇEK KİMLİĞİNİ BİLİYORUM. TEK AMACI; İSMİM HAKKINDA GÜLÜNÇ İMALARLA KARALAMA YAPMAYA ÇALIŞMAK VE ŞAHSIMI YIPRATMAKTIR. FACEBOOK'TA DA NEREDEYSE HER HAFTA ONLARCA İĞRENÇ PORNOGRAFİK İÇERİKLİ SAHTE KİMLİKLERLE ARKADAŞ LİSTESİ OLUŞTURARAK AYNI FİİLİ GERÇEKLEŞTİRMEKTEDİR. FACEBOOK'LA İLETİŞİM KURDUĞUNUZ TAKDİRDE SİZE, GEREKEN ENFORMASYONU SAĞLAYACAKLARDIR. DAHA ÖNCE, 2007 HAZİRAN'DA DA İKİ AYRI SİTEYE BENİ ÜSTELİK BİR VESİKALIK FOTOĞRAFIMIN FOTOKOPİSİNİ VE SOYİSMİMİ DE KULLANARAK İĞRENÇ VE GÜLÜNÇ BİR İÇERİKLE ÜYE YAPMIŞTIR, YAŞADIĞIM ÜZÜNTÜ VE PANİKLE YAPTIĞIM YAZIŞMALAR SONUCU SÖZKONUSU ÜYELİKLER İPTAL EDİLMİŞ, HATTA BU İKİ SİTEDEN BİRİ, SÖZKONUSU ÜYELİK OLUŞTURULURKEN KULLANILAN E.POSTA ADRESİNİ, ŞİFREYİ VE IP NUMARASINI DA TARAFIMA GÖNDERMİŞTİR, DAVA AÇABİLMEM İÇİN, İŞLENEN SUÇ YAYIN HALİNDEYKEN NOTERE ONAYLATMAM GEREKTİĞİNİ DE BELİRTEREK. BU SUÇU İŞLEYEN ŞAHIS, BU OLAYIN HEMEN AKABİNDE BENİM TAM İSMİMLE AÇMIŞ OLDUĞU BİR E.POSTA ADRESİNDEN ''daha onlarca site var, hangi birini kaldırtacaksın...'' DİYEREK ÜSTÜNE ÜSTLÜK BİR DE BENİ TEHDİT ETMEYE KALKIŞMIŞTIR.
BU ŞAHISLA 2003 YILINDA KISA SÜRELİ BİR ARKADAŞLIĞIM OLMUŞ, EVLENME VAADİNE RAĞMEN KENDİSİYLE BİRLİKTE OLMADIĞIM İÇİN BANA DÜŞMAN OLMUŞTUR. KENDİSİ 2005'TE BAŞKA BİRİYLE EVLENMİŞ OLMASINA RAĞMEN, BENİ TELEFONLA RAHATSIZ ETMEYE VE BİRLİKTELİK TEKLİF ETMEYE DEVAM ETMİŞTİR. SABIRLA SESSİZLİĞİMİ KORUMAMA VE HEP ILIMLI DÜŞÜNMEYE ÇALIŞMAMA RAĞMEN,INTERNETTE ONLARCA AYRI SİTEDE -İKİ İSİMLİ OLMAMI ALEYHİME KULLANARAK- TÜRLÜ TÜRLÜ SAHTE ÜYELİKLER AÇMIŞ, KOMİK(!) ŞİİRLER YAZMIŞ, ŞEYTANIN BİLE AKLINA, HAYALİNE GELMEYECEK YÖNTEMLERLE BENİM ÖFKEYE KAPILIP KARŞI SALDIRIYA GEÇMEM İÇİN TAHRİK ETMEYE ÇALIŞMAKTADIR.
BU KİŞİNİN, ESKİ KARISI VE BİRKAÇ KİŞİ İLE DAHA, INTERNETTE ALENİ BİR BİÇİMDE AKLA HAYALE GELMEYECEK DENLİ KEPAZELİKLER YAŞAMIŞ OLMASINA RAĞMEN, HALA BU DENLİ FÜTURSUZCA İNSANLARLA UĞRAŞMAYA DEVAM ETMESİ; İNSANIN AKLINA ÜLKEMİZDE İŞLENEN INTERNET SUÇLARINA VERİLEN CEZALARIN YETERİNCE CAYDIRICI OLMADIĞI DÜŞÜNCESİNİ GETİRMEKTETİR VE BU NEDENLE, İNSANA EN BAŞINDAN AĞIR BİR ÜMİTSİZLİK VE MAĞDURİYET DUYGUSU YAŞATMAKTADIR. EĞER BU YAZDIKLARIMI OKUYACAK VE BANA YARDIM EDEBİLECEK BİRİ SESİMİ DUYARSA ONA MİNNETTAR KALACAĞIM. SAYGILARIMLA.