13 Mart 2009

Last day of my "Salad Days"

İnsanlar neden büyür? Hani kimimiz vardır ya gençliklerine tutunurlar, bazı şeyleri yitirmemek için, bazı şeylerin kendilerince "saf" kalmaları için. İster istemez büyür insan, toplum denilen kavramda birey olmak için, daha fazla özgür olmak için daha fazla "özgü" olmak için.

Ne güzel günlerdir gençlik günleri. Fütursuzca hata yaparsın, yaptığın hataların çoğundan ders çıkarmadan. Çıkardığın dersleride ya yanlış ya da eksik çıkararak. Sonra birdi, ikiydi bi bakmışsın artık ustası olmuşsun bu işin. İşte kirlenme ordan sonra başlıyor. İnsan iyi yaptığı herşeyi kullanmaya, kirletmeye başlıyor. Böylece büyüyor. Üzerinden gençliğin o renkli yarısı sökük, yarısı yamalı kostümünü çıkartıp, simsiyah takımını çekiyor. Şık ama içinde hareket etmesi daha zor.

Eskiden olsa yapamadığı yargıları yapıyor. Daha fazla kendine dönük kararlar veriyor. Daha fazla kendi merkezli oluyor. Arkadaşları için daha az üzülüyor, daha az şeye kızıyor, daha duygusuz oluyor. Büyüyor. Çünkü yaptığı hatalardan çıkardığı derslerin karşılığında birşeylerde yitiriyor.

Bende anlıyorum ki büyüdüm artık. İçimdeki o siyah takımı çekmek isteyen sesleri hafiften duyar oldum. Pek çok insandan daha fazla hata yaptım. Çok ders çıkardım. Çok şey gizledim. Çok şeyi açığa vurdum. Bağırmaktan sesim kısılıpta sakin insan taklidi yaptığımda oldu. Kendimi başkalarına verdiğim sözler yüzünden inkar ettiğimde. Ama artık yavaş yavaş Benim "Salad Days"in sonlarına geldikce, geçmişi özlemnin ne demek olduğunu ilk defa tadıyorum. Her ne kadar kötü olsada.

Eskiden... Çok eskiden birinin bana tembih ettiği gibi. Şehirde yaşamak için pençelerini saklamış olsada kurt, her zaman kurttur.

Son olarak Shakespeare Antony ve Kleopatra'sında dediği gibi

"My Salad Days. When I was green in judgment, cold on blood..." Lafını diyebilen bir insan oluyorum.

Neyse artık Salata günlerim bittiğine göre yavaştan project c3 de yavaştan hayata geçirmek lazım... zaman azalıyor...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

BEYOĞLU EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE VE BEYOĞLU SAVCILIĞI'NA;
BU BLOG SAYFASINI AÇAN ŞAHISIN GERÇEK KİMLİĞİNİ BİLİYORUM. TEK AMACI; İSMİM HAKKINDA GÜLÜNÇ İMALARLA KARALAMA YAPMAYA ÇALIŞMAK VE ŞAHSIMI YIPRATMAKTIR. FACEBOOK'TA DA NEREDEYSE HER HAFTA ONLARCA İĞRENÇ PORNOGRAFİK İÇERİKLİ SAHTE KİMLİKLERLE ARKADAŞ LİSTESİ OLUŞTURARAK AYNI FİİLİ GERÇEKLEŞTİRMEKTEDİR. FACEBOOK'LA İLETİŞİM KURDUĞUNUZ TAKDİRDE SİZE, GEREKEN ENFORMASYONU SAĞLAYACAKLARDIR. DAHA ÖNCE, 2007 HAZİRAN'DA DA İKİ AYRI SİTEYE BENİ ÜSTELİK BİR VESİKALIK FOTOĞRAFIMIN FOTOKOPİSİNİ VE SOYİSMİMİ DE KULLANARAK İĞRENÇ VE GÜLÜNÇ BİR İÇERİKLE ÜYE YAPMIŞTIR, YAŞADIĞIM ÜZÜNTÜ VE PANİKLE YAPTIĞIM YAZIŞMALAR SONUCU SÖZKONUSU ÜYELİKLER İPTAL EDİLMİŞ, HATTA BU İKİ SİTEDEN BİRİ, SÖZKONUSU ÜYELİK OLUŞTURULURKEN KULLANILAN E.POSTA ADRESİNİ, ŞİFREYİ VE IP NUMARASINI DA TARAFIMA GÖNDERMİŞTİR, DAVA AÇABİLMEM İÇİN, İŞLENEN SUÇ YAYIN HALİNDEYKEN NOTERE ONAYLATMAM GEREKTİĞİNİ DE BELİRTEREK. BU SUÇU İŞLEYEN ŞAHIS, BU OLAYIN HEMEN AKABİNDE BENİM TAM İSMİMLE AÇMIŞ OLDUĞU BİR E.POSTA ADRESİNDEN ''daha onlarca site var, hangi birini kaldırtacaksın...'' DİYEREK ÜSTÜNE ÜSTLÜK BİR DE BENİ TEHDİT ETMEYE KALKIŞMIŞTIR.
BU ŞAHISLA 2003 YILINDA KISA SÜRELİ BİR ARKADAŞLIĞIM OLMUŞ, EVLENME VAADİNE RAĞMEN KENDİSİYLE BİRLİKTE OLMADIĞIM İÇİN BANA DÜŞMAN OLMUŞTUR. KENDİSİ 2005'TE BAŞKA BİRİYLE EVLENMİŞ OLMASINA RAĞMEN, BENİ TELEFONLA RAHATSIZ ETMEYE VE BİRLİKTELİK TEKLİF ETMEYE DEVAM ETMİŞTİR. SABIRLA SESSİZLİĞİMİ KORUMAMA VE HEP ILIMLI DÜŞÜNMEYE ÇALIŞMAMA RAĞMEN,INTERNETTE ONLARCA AYRI SİTEDE -İKİ İSİMLİ OLMAMI ALEYHİME KULLANARAK- TÜRLÜ TÜRLÜ SAHTE ÜYELİKLER AÇMIŞ, KOMİK(!) ŞİİRLER YAZMIŞ, ŞEYTANIN BİLE AKLINA, HAYALİNE GELMEYECEK YÖNTEMLERLE BENİM ÖFKEYE KAPILIP KARŞI SALDIRIYA GEÇMEM İÇİN TAHRİK ETMEYE ÇALIŞMAKTADIR.
BU KİŞİNİN, ESKİ KARISI VE BİRKAÇ KİŞİ İLE DAHA, INTERNETTE ALENİ BİR BİÇİMDE AKLA HAYALE GELMEYECEK DENLİ KEPAZELİKLER YAŞAMIŞ OLMASINA RAĞMEN, HALA BU DENLİ FÜTURSUZCA İNSANLARLA UĞRAŞMAYA DEVAM ETMESİ; İNSANIN AKLINA ÜLKEMİZDE İŞLENEN INTERNET SUÇLARINA VERİLEN CEZALARIN YETERİNCE CAYDIRICI OLMADIĞI DÜŞÜNCESİNİ GETİRMEKTETİR VE BU NEDENLE, İNSANA EN BAŞINDAN AĞIR BİR ÜMİTSİZLİK VE MAĞDURİYET DUYGUSU YAŞATMAKTADIR. EĞER BU YAZDIKLARIMI OKUYACAK VE BANA YARDIM EDEBİLECEK BİRİ SESİMİ DUYARSA ONA MİNNETTAR KALACAĞIM. SAYGILARIMLA.