17 Kasım 2008

Lord AleX...

Hiç bir zaman hatıralarına tam anlamı ile sayip çıkan birisi olmadım. Belki de onları çok çabuk unutmamın sebebide budur. Neyse beni bir kenara bırakalım konu ben değilim burda; Konumuz Lord Alex veya başka lakabı ile memedow .

Şimdi 3 tip insan vardır. Elma ağacını düşünelim hani şu her dinde bahsi geçen günahtan elmaların olduğu ağacı. Birinci tür gelir elmalara bakar, tadar. Bu adamlar normal insandır. Günahkarlıkları merakından kaynaklanır. İkinci tür gelir elmalara bakar. Yasak, günah der ve gider. Bu insanalar korkaktır. Son tip insan ise gelir elmalara bakar. Bir ısırık alır. Elmanın ne olduğu anlar. Sonra yere bırakır. İşte bu tür "Erdemli" dediğimiz insandır. Benim içinde böyle bir insan Lord AleX.

Kah güldüğüm, kah kavga ettiğim, kah çıldırttığım bir insandı memedow. Aynı sırayı paylaştığımız 2 yılda pek çok yaşadık. Ama her zaman beni şaşırtmasını bildi. Kazandığında kibir yapmayan, yenildiğinde pes etmeyen bir insan oldu. Ki gururla söyleyebilirim bana pek çok iyi şeyler kazandırdı.

Biraz yalnız bir insandı zeki. Yalnızlığı ama hiçbir zaman insanlardan nefret ettiğinden olmadı. Bir yalnız olarak onu çok iyi anlıyorum. Biz yalnız diye çağırılanlar, normal insanlardan sadece biraz daha fazla kendimize yer ayırmak isteriz. İnsanları sevdi daima memedow, benden daha farklı olarak. Bazen onlardan ihanet yedi. Bazen sevgisi yerlere atıldı. Hatta onu gerçekten üzenlerin isimlerinin baş  harflerini alfabesinden çıkarsa ismini bile söyleyemeyecek duruma geldi. Ama hala vazgeçmedi insanlara inanmaktan. En çok ayrıldığımız yerlerden biride bu belki.

memedow gibi arkadaşlarınızın olmasının ne demek olduğunu bildiğinizi umarım. Bir telefonun ucunda, ne kadar uzun zamandır görüşmemiş olsanızda, yardıma ihtiyacınız olduğunda arayabileceğiniz bir arkadaşınızın olması. Sizi dinleyeceğini bilmeniz. Bu üzgün ama güzel dünyada tam anlamı ile hayat kurtarıcı bir şey.

"işte orda hekesin hayatında pek çok bulunduğu koca elma ağcının dibinde
bir elinde günah kırmızı elma, yüzünde acı bir buruşukluk
işte bırakıyor elmayı yere kimileri domuzlar gibi yerken ellerindekini
yüzünde gülümse ile geliyor yanıma, elini koyuyor omzuma
-ne kadar berbat bir tadı var değilmi, diyor.
ağzımda çiğnediğim en tatlı şeyin gerçek tadını hatırlatıyor bana
elimden alıyor elmayı, yere koyuyor, ben boğazı elmanın acı tadı ile dağlanmış ona bakarken
gidelim bu lanet  yerden diyor, sadece kendini değil benide kurtarıyor"

İyi ki varsın memedow, iyi ki orda dışarılarda bir yerlerde olduğunu biliyorum. Yoksa insanlara kalan bu azcık güvenimden büyük bir kısmı eksilirdi. İyi ki varsın...


ulan sene sonunda tahtada ismini sırf gıcıklık olsun diye Zord Alex yazdığımda ne kavga etmiştik lan. İyi paketlemiştin beni :P. Eh be memedow ne günlerdi...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

BEYOĞLU EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE VE BEYOĞLU SAVCILIĞI'NA;
BU BLOG SAYFASINI AÇAN ŞAHISIN GERÇEK KİMLİĞİNİ BİLİYORUM. TEK AMACI; İSMİM HAKKINDA GÜLÜNÇ İMALARLA KARALAMA YAPMAYA ÇALIŞMAK VE ŞAHSIMI YIPRATMAKTIR. FACEBOOK'TA DA NEREDEYSE HER HAFTA ONLARCA İĞRENÇ PORNOGRAFİK İÇERİKLİ SAHTE KİMLİKLERLE ARKADAŞ LİSTESİ OLUŞTURARAK AYNI FİİLİ GERÇEKLEŞTİRMEKTEDİR. FACEBOOK'LA İLETİŞİM KURDUĞUNUZ TAKDİRDE SİZE, GEREKEN ENFORMASYONU SAĞLAYACAKLARDIR. DAHA ÖNCE, 2007 HAZİRAN'DA DA İKİ AYRI SİTEYE BENİ ÜSTELİK BİR VESİKALIK FOTOĞRAFIMIN FOTOKOPİSİNİ VE SOYİSMİMİ DE KULLANARAK İĞRENÇ VE GÜLÜNÇ BİR İÇERİKLE ÜYE YAPMIŞTIR, YAŞADIĞIM ÜZÜNTÜ VE PANİKLE YAPTIĞIM YAZIŞMALAR SONUCU SÖZKONUSU ÜYELİKLER İPTAL EDİLMİŞ, HATTA BU İKİ SİTEDEN BİRİ, SÖZKONUSU ÜYELİK OLUŞTURULURKEN KULLANILAN E.POSTA ADRESİNİ, ŞİFREYİ VE IP NUMARASINI DA TARAFIMA GÖNDERMİŞTİR, DAVA AÇABİLMEM İÇİN, İŞLENEN SUÇ YAYIN HALİNDEYKEN NOTERE ONAYLATMAM GEREKTİĞİNİ DE BELİRTEREK. BU SUÇU İŞLEYEN ŞAHIS, BU OLAYIN HEMEN AKABİNDE BENİM TAM İSMİMLE AÇMIŞ OLDUĞU BİR E.POSTA ADRESİNDEN ''daha onlarca site var, hangi birini kaldırtacaksın...'' DİYEREK ÜSTÜNE ÜSTLÜK BİR DE BENİ TEHDİT ETMEYE KALKIŞMIŞTIR.
BU ŞAHISLA 2003 YILINDA KISA SÜRELİ BİR ARKADAŞLIĞIM OLMUŞ, EVLENME VAADİNE RAĞMEN KENDİSİYLE BİRLİKTE OLMADIĞIM İÇİN BANA DÜŞMAN OLMUŞTUR. KENDİSİ 2005'TE BAŞKA BİRİYLE EVLENMİŞ OLMASINA RAĞMEN, BENİ TELEFONLA RAHATSIZ ETMEYE VE BİRLİKTELİK TEKLİF ETMEYE DEVAM ETMİŞTİR. SABIRLA SESSİZLİĞİMİ KORUMAMA VE HEP ILIMLI DÜŞÜNMEYE ÇALIŞMAMA RAĞMEN,INTERNETTE ONLARCA AYRI SİTEDE -İKİ İSİMLİ OLMAMI ALEYHİME KULLANARAK- TÜRLÜ TÜRLÜ SAHTE ÜYELİKLER AÇMIŞ, KOMİK(!) ŞİİRLER YAZMIŞ, ŞEYTANIN BİLE AKLINA, HAYALİNE GELMEYECEK YÖNTEMLERLE BENİM ÖFKEYE KAPILIP KARŞI SALDIRIYA GEÇMEM İÇİN TAHRİK ETMEYE ÇALIŞMAKTADIR.
BU KİŞİNİN, ESKİ KARISI VE BİRKAÇ KİŞİ İLE DAHA, INTERNETTE ALENİ BİR BİÇİMDE AKLA HAYALE GELMEYECEK DENLİ KEPAZELİKLER YAŞAMIŞ OLMASINA RAĞMEN, HALA BU DENLİ FÜTURSUZCA İNSANLARLA UĞRAŞMAYA DEVAM ETMESİ; İNSANIN AKLINA ÜLKEMİZDE İŞLENEN INTERNET SUÇLARINA VERİLEN CEZALARIN YETERİNCE CAYDIRICI OLMADIĞI DÜŞÜNCESİNİ GETİRMEKTETİR VE BU NEDENLE, İNSANA EN BAŞINDAN AĞIR BİR ÜMİTSİZLİK VE MAĞDURİYET DUYGUSU YAŞATMAKTADIR. EĞER BU YAZDIKLARIMI OKUYACAK VE BANA YARDIM EDEBİLECEK BİRİ SESİMİ DUYARSA ONA MİNNETTAR KALACAĞIM. SAYGILARIMLA.